25.10.2009 17:57

Meziokresní soutěžní výstava KHD 23.-25.10.2009 HODONÍN

Jak již patrno z názvu tato akce se konala na konci měsíce října v prostorách ZO ČSCH Hodonín v bývalých kasárna v krytých prostorách. Jednalo se především o výstavu meziokresní soutěžní okresů Hodonín (CZ) a Senica (SK). Vystaveno bylo celkově na 490ks králíků celkem 36ti plemen. Nejvýše oceněná zvířata dosáhla na 96b a byli to samec Vss z chovu Milana Judase z Velkých Bílovic (ČC na kolekci 379b) a samice Vč z chovu J. Škrobáka(kolekce 381b bez čestné ceny). K nim se ještě přidala samice Českého červeného oceněna predikátem MLÁDĚ VÝBORNÉ vystavovatele MCH Ondřeje Pyskatého z Lanžhota, člena naší ZO Ladná (bez čestné ceny).

Celkem bylo na králíky uděleno 28 čestných cen a pohár na Nejlepšího jednotlivce MCH. Ten získal na samici Hermelína červenookého oceněnou 94b MCH Štylárek Tomáš /pozornému čtenáři asi zůstane rozum stát nad tím od kdy je 94b více než mládě výborné tedy minimálně 96b/.  ČC byly uděleny na tyto plemena: FBžel, Vss, Vš, Nč (MCH ondřej Pyskatý, člen ZO Ladná - kolekce 376.5b), Nb, Bu, Kal, ČSč, Al, Ha, Čm, Čč, Sž, Ssv, Tč, Rč, ZBbčo, Heč, Hem, Zči, Zshav, Zbíč, SsRex, ČRex.

Na holuby bylo uděleno 26 čestných cen (mimo speciálku a speciální expozice agl. indiánů a mor. bagdet). I zde v Hodoníně potvrdil kvalitu svých letošních Rakovnických kotrláků modrých sedlatých přítel Ervín Jäckl ziskem čestné ceny za RK oceněného 95b. Dále to byl přítel J. Bartoš z Poštorné za holubici Texana 95b a MCH Patrik Rohrer na holuba BV žlutého 95b. Toliko jen v krátkosti holubi.

V závěru jen toliko, že je škoda že na této výstavě byly čestné ceny rozdělovány na počet (tedy jeden posuzovatel určitý počet) nikoli na kvalitu. Pochopitelně by jich pak bylo u některých plemen více, ale nenastávali by pak paradoxy, kdy špičkový králíci (zde např. Vídeňští černí) nezískali ani jednu Čestnou cenu přestože zde byla i samice 96b, ale na stranu druhou vyjde čestná cena na králíka s 93,5b.

Uvidíme zda se z tohoto pořadatelé poučí, třeba to bude za rok zase o něco málo lepší. A mohlo by. Vždyť příští rok pořádá ZO Hodonín opět výstavu krajskou pro celý Jihomoravský kraj... Tak za rok naviděnou opět v Hodoníně.

—————

Zpět


Anketa

Chtěli byste se stát členy některé ZO ČSCH?

Ano (182)
9%

Ne (655)
31%

Nevím (1 294)
61%

Celkový počet hlasů: 2131