11.08.2009 15:34

Okresní výstava mláďat je úspěšně za námi...

okresní výstavy mláďat ve Velkých Bílovicích se za naši ZO zúčastnili přátelé Gajdoš, Hellinger, Pyskatý, Hellingerová a z okresní výstavy přivezli čestné ceny na kolekci Čm a Ččp. Z dalších oceněných na okresní výstavě jmenujme přátele Judase (1,0 Ssv 95b), Jäckla (holubi Rakovničtí kotrláci modří sedlatí 2x94 a 2x93b) a Bartoše (holubice Texan 94b).

Nejúspěšnějšími vystavovateli se stali u králíků- Zdenek Klíma, který získal čestnou cenu na kolekci NoSm a na Nejlepší samici okresní výstavy (95b) a Oldřich Smutný, který získal pohár na nejlepší kolekci výstavy (Mm 378,5b). Nejlepšího samce měl přítel Kadrnka Miroslav (Tč 96b).

Drůbež opanovala rodina Rohrerů a tak není divu, že i nejúspěšnějším chovatelem na výstavě celkově se stal nejmladší člen rodu, mladý chovatel, Patrik Rohrer.

Krom 180 ks králíků, 82 voliér drůbeže a 28 voliér holubů byli k vidění expozice exotického ptactva (andulky, agapornisové, rosely pestré, pennant, pap. mnohobarvý, pap. senegalský a párek Alexandrů velkých. Pozornost dětí pak upoutalo malé selátko, kříženec divočáka a vietnamského prasete, výběh s morčaty a 3 voliéry bažantů (zlatý, stříbrný, diamantový).

Jako na každé správné větší výstavě také zde byla tombola, ve které byly také živé ceny v podobě králíků Vš a Shav. ´´Peří´´ zastupovali zdrobnělá plemena kura a NVH.

Celkovou návštěvnost přes 500 platících návštěvníků si pořadatelé pochvalovali a přisuzovali výbornému počasí, které vládlo po celý víkend.

—————

Zpět


Anketa

Chtěli byste se stát členy některé ZO ČSCH?

Ano (182)
9%

Ne (655)
31%

Nevím (1 294)
61%

Celkový počet hlasů: 2131