06.02.2011 18:37

postřehy z dnešního stolního ocenění

Dnes ráno se chovatelé z blízkého i vzdálenějšího okolí sjeli do Ladné. Ti co dojeli prvně dojeli i o hodinu dřív, což je šlechtí, ale v 10hod je začátek nejen proto, že je burza v Hodoníně, ale hlavně v tu dobu se otevírá hospoda v jejímž areálu se stolní ocenění koná, takže tam byli dřív i než sami pořadatelé :-D

Přes počáteční nejistotu kolik bude dodáno kusů jsme byli příjemně překvapeni. Kluci co jezdí pravidelně se nás pokusili převézt přihláškami typu - "máte to toho šestého?", "bude to v neděli v Ladné?", apod. Nakonec se nám tedy přes původně přihlášených asi 35ks u posouzení sešlo 64ks králíků od 18ti chovatelů. 

A to ne jen tak všelijakých. Pokud patříte mezi ty, kteří navštěvujete výstavy na Břeclavsku, jistě Vám některá přijdou v našem okolí méně obvyklá...

Vystavena byla tato plemena: činčila velká (4), burgundský (2), český albín, velký světlý stříbřitý (3), novozélandský bílý, novozélandský červený (20), vídeňský bílý, vídeňský černý (2), vídeňský modrý (3), vídeňský šedý (2), český strakáč černý (5), zaječí (2), anglický strakáč černý, tříslový černý (4), stříbřitý světlý(2), český černopesíkatý (3), zakrslý beran černý (2), zakrslý beran strakáč madagaskarový, zakrslý beran divoce zbarvený, hermelín červenooký a zakrslý divoce zbarvený.  

Nejpočetnější byli tradičně novozélandští červení, kteří, také tradičně, patřili i k nejkvalitnějším. Oněch 20ks dodali chovatelé Režňák, Pilát (4) a členové naší ZO - Ondra Pyskatý (4) a Franta Lucký (11). 

Pěkní jedinci se našli snad u všech předvedených plemen. Namátkou bych zmínil samečka Tč pana Jurena (95), či oba zástupce strakatých plemen předvedené panem Valešem. Nejúspěšnějším chovatelem se ale nakonec stal domácí Františe Lucký, který vystavil 1,1 Nč oceněné 95b. 

—————

Zpět


Anketa

Chtěli byste se stát členy některé ZO ČSCH?

Ano (180)
8%

Ne (653)
31%

Nevím (1 292)
61%

Celkový počet hlasů: 2125